Vorm van oplichting?

Beste allemaal,
Graag wil ik jullie een ervaring delen, waarbij ik vind dat het een vorm van oplichting is!
Op mijn 60e verjaardag vorig jaar heb ik een aantal cadeau bonnen gekregen. Door mijn val heb ik een aantal van deze bonnen niet binnen 1 jaar kunnen verzilveren. Nu het weer goed met mij gaat wilde ik graag gebruik gaan maken van de cadeaus.
De bonnen die uitgeven zijn door https://www.cadeaubon.nl/ blijken er veel een maximale geldigheid te hebben van maximaal 1 jaar, na verkoop van de betreffende cadeau bon. Is die datum verlopen, dan hebben ze een coulance regeling. Een dergelijke regeling bestaat er uit, dat je een ander soort voucher krijgt die een stuk minder van waarde is en maar op een beperkt aantal plekken zijn in te leveren en alleen maar een korting geven van bv 25% op het assortiment. Om het mindere bedrag te kunnen verzilveren dien je dus meerdere malen een dergelijke activiteit te gaan doen om het bedrag op te kunnen maken. (BV een etensbon van €50, krijg je een kortingbon ter waarde van 34,95 die op een maaltijd 25% korting geeften maar bij een beperkt aantal restaurants is te gebruiken) .
Ook heb ik bonnen gekregen, die al verlopen waren toen ze verkocht zijn. Hiervoor heb ik wel vervangende bonnen gekregen, maar ook met een beperktere mogelijkheid om ze te verzilveren.
Op internet ben ik gaan zoeken naar ervaringen over de cadeau bonnen van https://www.cadeaubon.nl/ en tot mijn schrik is het een beerput van negatieve ervaringen.
Op de keeper beschouwd is dit bedrijf model in mijn beleving een vorm van oplichting. Als je de betreffende cadeaukaart niet binnen een jaar gebruikt, maken ze je het bijna onmogelijk er gebruik van te maken.
Kortom, denk svp na voordat je een cadeaubon koopt van https://www.cadeaubon.nl/ , er is veel keus met veel merknamen en doelgroepen. Mijn tip is, neem een mooie envelop doe daar wat geld in met een leuk kaartje, dan weet je tenminste dat het geschonken bedrag bij de ontvanger komt.

Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *