PHILIPS

Onlangs heb ik de stortbak op de WC vervangen, het was nog een heuse Philips. In mijn jeugd en jonge levensjaren, hadden we thuis behoorlijk veel Philips producten is huis. Lampen, elektronica, huishoudelijke apparaten, persoonlijke verzorging etc, soms was er ook wel eens van Remington in huis, dit kwam doordat mijn vader bij Univac werkte wat een spin-off van Remington was en daar dus nog korting kreeg.

Maar goed, veel Philips, en daar waren we ook blij mee, want het waren kwalitatief goede producten en wat nog veel belangrijker was, Philips had een ijzersterk service apparaat. Overal in Nederland waren er Philips service centra, die snel de boel weer oplapte.

Philips, ging de service uitbesteden, dat werden de eerste smetjes op het Philips blazoen, want die service was niet zo goed als dat ze zelf deden. Philips ging van marktleider naar volger, innovaties werden niet altijd meer zo goed in de markt gezet. Delen van Philips werden afgestoten, omdat het niet tot de kern activiteiten behoorde. etc etc.

Nu is zelfs Philips verlichting afgestoten, en blijft alleen de medische tak over.

De foto boven is mijn inziens symbolisch voor de afbraak van Philips, van wat vroeger de 2e werkgever in Nederland was. Kan je, je dat nu nog voorstellen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *