Domein verhuist

Vanaf 2004 had ik mijn domein ondergebracht bij SIPO in Eindhoven. Hier was ik via Sven bij terechtgekomen. SIPO waren mensen die van ILSE afkwamen en een eigen bedrijf waren begonnen. Het waren duidelijk lui die precies wisten waar ze het over hadden en heel snel zaken aanpaste. Als ik een wens had, werd dat direct geprogrammeerd en als dienst geïmplementeerd. Bijvoorbeeld het door routeren van mail naar een IP met een bijzondere poort. Dit had ik nodig omdat ik mijn eigen mail server draaide op een ZIGGO aansluiting. (De toen gebruikelijke poort voor smtp werd door ZIGGO geblokkeerd, dus moest het over een andere poort.

In 2004 waren de diensten ook goedkoop en goed. Maar die prijzen zijn al die jaren op het zelfde pijl gebleven, terwijl de concurrentie steeds goedkoper is geworden. 

De ommekeer kwam voor mij toen ik een SSL certificaat wilde, dat kon, voor 5 euro per maand, terwijl bij een concurent het hele hosten van een site inclusief een SSL certificaat dubbel zoveel opslag ruimte iets meer dan 5 euro per maand is. Bij Sipo zou ik dan op 22 euro per maand gaan uitkomen. (inclusief vier domein namen). Nog een mailtje aan gewaagd of de prijs niet marktconform kon worden. Dit werd afgewezen, dus was er voor mij maar een conclusie mogelijk, overstappen.

Echt jammer, had het echt graag anders gezien. 

Kortom, vanaf heden dus gehost bij STRATO.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *