fon.com

Fon is een groot wereldwijd gedeeld wifi netwerk. Het principe is eenvoudig, je koopt een FON wifi router, sluit deze aan op je eigen internet, je registreert je op fon.com en je deelt je internet op een veilige manier met de fon gemeenschap.

Het is echt geweldig, want je komt FON op veel plekken in de wereld tegen. Ben dus ook al jaren fFON gebruiker en heb dan ook FON wifi routers staan.

Een nieuw fenomeen is FON voor bedrijven. Aangezien mijn zoon een sportschool heeft en zijn klanten gratis internet wil aanbieden, was de link gauw gemaakt. Zoonlief, ik bestel wel zo een FON voor bedrijven (49 euro en geen maandelijkse kosten). Mooi concept, ben je FON lid heb je onbeperkt toegang en anders log je in met je Facebook account en krijg je per dag 2 uur gratis wifi.

Maarrrrrr wat blijkt, in Nederland zijn er geen FON routers meer te bestellen, ik denk dat KPN de alleen rechten heeft verworven voor ons landje, want zowel de privé als de bedrijfs- FON router zijn niet te bestellen. Ik denk; laat ik eens kijken of je in België de FON routers wel kan bestellen. En ja hoor in België kan het. Vreemd op zich het verschil tussen NL en BE, want in België heeft Belgacom een alliantie met Fon. Aan de andere kant begrijp ik het wel, KPN is gewoon geen klant gerichte organisatie en denk door het afschermen van een dergelijk gemeenschap dat ze een sterkere marktpositie hebben. Persoonlijk betwijfel ik of dat ook zo zal zijn. Op het moment dat duidelijk wordt dat bovengenoemde veronderstelling zou kloppen, dat deze afscherming zich uiteindelijk tegen KPN zal richten. Mede ook omdat via KPN de FON routers niet te koop zijn. In NL dien je dus een KPN internet abo te kopen om ook van de FON gemeenschap gebruik te kunnen maken.

TIP, koop je FON router via een Belgische kennis, log in de fon.com site als Belg en laat de FON router in België afleveren, je kennis zal hem vast voor je willen doorsturen naar jouw Nederlands adres.

Bij mijn zoon in de sportschool hangt nu een FON router voor bedrijven, 49 euro plus 16 euro extra verzendkosten, gekocht via de België route. Nog steeds geen geld als je dat vergelijkt met andere vergelijkbare routers voor in bedrijven want die hebben naast de aanschaf kosten ook maandelijkse kosten.

zie ook http://www.oeioei.nl/fon/index.php https://www.consumentenbond.nl/internetproviders/fon/fon-wifi-hotspots/

3 reacties

  1. Weet u misschien of je als particulier ook Fon voor bedrijven kan kopen en particulier gebruiken? Mijn Fonera is door een stroomstoring defect geraakt.

    1. Neen, in Nederland heeft KPN het exclusieve recht. Zelf heb ik er een van via een Belgische relatie gekocht. Hij heeft hem vervolgens doorgestuurd naar mij. Registratie was geen probleem.

  2. Dank, zie je reactie nu pas, maar ik snap het niet zo goed.

    Ik ben nog steeds een Fon-lid. Heb een Fon account dat nog steeds actief is. Mijn router is kapot. Ik ben geen KPN abonnee. Kan ik ook op jouw manier weer gebruik maken van FON?

    Alvast dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *