Buien

Elk jaar ga ik met mijn vrouw 3 á 4 weken kamperen. En elk jaar is het weer een feest. Landen, gebieden en steden verkennen, meestal zijn we er voor het eerst. Belangrijk voor mij is, dat ik mij steeds weer laat verassen door het onbekende. Op het moment dat ik de weg begin te kennen, weet waar de winkels zijn, en weer eens een praatje met de zelfde mede kampeerder maak, is het tijd om naar de volgende camping te trekken. Dat opbreken en opbouwen van de tent is meestal in 20 á 30 minuten gebeurt. Dan zit de auto vol. Meestal heb ik dan een route langs kleinere wegen op de laptop gemaakt en deze in de Garmin geladen. De route is altijd meer dan we op een dag kunnen rijden. Zo onderweg stoppen we een paar keer om wat eten te kopen te picknicken iets te bekijken etc. Om een uur of 16.00 gaan we eens op de ANWB app kijken (tot vorig jaar gebruikte we de ANWB Camping gids) en bekijken of er een leuke niet al te grote camping (liefst charme) in de buurt is. vervolgens melden we ons bij de receptie, zoeken een plekje en bouwen de tent weer op.
Dit jaar hadden we bij vertrek in gedachte om het Westen en Oosten van Duitsland te ontdekken, Eerste stop was dan ook in Monschau. We dachten dat Duitsland wel kon, ik kijk regelmatig op weeronline.nl, waar je 14 dagen vooruit de weersverwachting per plaats kan bekijken. Het westen van Duitsland leek redelijk goede verwachtingen te hebben. Edoch na een week bleek toch dat er van uit centraal Europa de buien steeds meer richting het westen zouden gaan komen. Vervolgens gekeken hoe het zich in Frankrijk zou ontwikkelen. Ja daar bleek het beter te blijven. Zo is het de rest van de vakantie gegaan, we zijn eerst zuidelijker Frankrijk ingegaan dan weer westelijker en als laatste weer wat noord westelijker.
Door gebruik te maken van Weeronline.nl zijn we steeds buiten het buien gebied gebleven en of maakte met name kilometers op een regenachtige dag.
Onze persoonlijk bui is dus positief beïnvloed door de huidige mogelijkheden van de informatie technologie. Het combineren van lange termijn weersverwachtingen en het gebruik van goede route plan software (Basecamp van Garmin) werd het glas daardoor niet halfvol, maar zelfs driekwart vol.
O ja, het is niet allemaal zonneschijn die informatie technologie op vakantie. Vroeger had ik alleen een wereld ontvangertje bij mij, waar ik dagelijks om 20.00 uur even naar de wereldomroep luisterde. Heden download ik de krant op mijn PDA, lees mijn privé mail, chat met Whatsapp met mijn vrienden en familie en kijk zelfs soms met een goede WIFI verbinding naar allerlei TV uitzendingen. Waardoor je niet helemaal los van de wereld komt
O ja, We wisten heel snel dat vrienden in een vlucht eerder zaten dan het neer geschoten vliegtuig. We bleven goed op de hoogte hoe het met onze zwangere schoondochter ging (ja ja ik wordt opa!). Kon met trots foto’s delen met de kinderen waar we geweest waren en hoe we aan het genieten waren. had contact met een goede vriend die door naar de USA was om zijn familie te bezoeken.
O,ja, die rare Nexus PDA van mij, geeft op basis van waar je bent direct tips over de omgeving, waar is een restaurant, mooi plekken, korte termijn weersverwachting en weet zelfs waar ik de auto geparkeerd heb. Google Now heet dat.
O ja, “vooruitgang” heeft zo zijn voor en nadelen. belangrijk is dat we het gezamenlijk in goede banen leiden de voordelen versterken en de nadelen zoveel mogelijk proberen om te buigen naar voordelen. Don’t beat it, but join it!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *